Få vores nyheder på mail

MARTEC maskinmesterstuderende modtager prestigefyldt legat på Tasmanien

Nyhed   •   Maj 06, 2017 11:06 CEST

16.500 km. Så langt er der cirka mellem Danmark og Tasmanien. Alligevel valgte 25 årige Jesper Dam, at krydre sin uddannelse med et ophold på den anden side af kloden. Til dagligt har Jesper sin gang på Maskinmesterskolen MARTEC i Frederikshavn, hvor han har studeret siden 2012. Maskinmesteruddannelsen består af 9 semestre, og strækker sig over 4,5 år.

”Jeg har altid gerne ville opleve verden fra en anden synsvinkel end som turist. Har man modet til det, er det et semester, hvor man virkelig har mulighed for at lære meget på kort tid. På samme tid er det med til at forberede én til et internationalt arbejdsliv, som man har gode chancer for at få som maskinmester,” fortæller Jesper Dam.

Legatet kan søges af studerende på University of Tasmania(UTAS), og fungerer på den måde, at studerende indstilles til det. Det er H.K.H. Kronprinsesse Marys far, Dr. John Donaldson, som står for udvælgelsen, og her lægges der især stor vægt på det akademiske arbejde, ekstra-curriculære aktiviteter, motivationen for at studere på Tasmanien samt tilgangen til den akademiske undervisning.

Dr. John Donaldson anbefalede i alt fire studerende til H.K.H Kronprinsesse Marys legat. Om nomineringen og legatet fortæller Jesper Dam:

”Dr. Donaldson lægger stor vægt på det akademiske niveau. Derfor er det selvfølgelig et meget stort skulderklap at få. Det vidner om, at man har gjort det godt gennem de sidste par år.”

Hjemme på MARTEC i Frederikshavn lægger de ikke skjul på glæden over at opleve, hvordan kvaliteten af uddannelserne har smittet af på de udrejsende studerende.

”Det bringer os altid stor glæde at høre, at det går vores studerende godt i udlandet. Først og fremmest er det en kæmpe anerkendelse af Jesper Dams arbejde. Vi oplever det på samme tid som en stor ros til vores undervisere og deres undervisning,” siger MARTEC’s direktør Pia Ankerstjerne.

Samarbejdet mellem nordjyske MARTEC og UTAS kom i stand efter en personlig henvendelse fra universitetet til MARTEC’s internationale koordinator Nano Rasmussen, som i de seneste år har arbejdet målrettet på at give MARTEC’s studerende lærerige internationale studieophold i USA, Brasilien og på Tasmanien. Om de danske studerende i Tasmanien fortæller kontaktperson Wayne Goninon på UTAS:

”Antallet af danske studerende på UTAS, og kvaliteten af ansøgere og anerkendelser har i år været det stærkeste felt, siden legatet blev stiftet for 12 år siden. Jesper er en fantastisk ambassadør for MARTEC, og vil, når han kommer tilbage til Danmark, blive en god ambassadør for University of Tasmania.”
Den officielle ceremoni blev afholdt den 13. april på et stort skibsværft på Tasmanien. H.K.H. Kronprinsesse Marys far, John Donaldson og søstre Jane Stephens og Patricia Bailey, stod sammen med den danske ambassadør i Australien, Tom Nørring, for overrækkelsen. Om receptionen, som foregik ombord på en ny katemaran bygget til Mols-Linjen, fortæller Jesper med sin helt egen nordjyske beskedenhed:

”Det var lidt formelt, både med danske og tasmanske gæster. Men folk hernede er helt nede på jorden og nemme at tale med. Det er selvfølgelig altid lidt sært at få overrakt noget foran en masse mennesker, man ikke rigtigt kender.”

Når Jesper og hans medstuderende er tilbage i Danmark, er det planen, at de alle skal mødes med H.K.H. Kronprinsesse Mary. Dog skal Jesper lige have fundet plads i kalenderen, da han, efter en kort ferie herhjemme, stikker nordpå til Grønland, hvor han skal starte sin afsluttende bachelorpraktik.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy