Få vores nyheder på mail

MARTEC er godkendt som udbyder af GWO BTT - et certifikatgivende kursus til vindmølleindustrien

Nyhed   •   Jun 26, 2017 13:31 CEST

Armene kom helt op over hovedet da MARTEC efter flere måneders forberedende arbejde fik tilladelse til også at kunne udbyde Basic Technical Training (BTT) efter den nye standard, som Global Wind Organisation (GWO) netop har udsendt.

”Vi er glade og stolte over, at være det første kursuscenter i Danmark der kan tilbyde GWO BTT kurserne efter den nye standard. Vi har allerede efterspørgsel på kurserne som vores team har udviklet på basis af udkastet til standarden. Det var derfor med nogen spænding at vi modtog den endelig standard kort tid før Det Norske Veritas auditerede os. Heldigvis var der kun få ting der skulle ændres - og nu er vi altså klar til at udbyde kurset,” udtaler uddannelseschef Kenneth Ø. Kirkegaard.

Stor gevinst
Det nye kursusudbud bliver en fordel for de danske virksomheder der arbejder i vindmøllesektoren. Når deres medarbejdere kommer til MARTEC, kan de få en stor del af de kurser der er nødvendige for at kunne arbejde i vindmølle sektoren offshore. GWO har valgt at standardisere både sikkerhedskurserne og en del af de tekniske kurser, således at personer, der allerede har gennemgået GWO kurserne, får et certifikat der viser, at de har den rette kompetence. Derved spares tid og penge på intern oplæring i vindmølleindustrien.

”Vi kan nu tilbyde alle personer, der ønsker at arbejde i vind energi sektoren, både de krævede sikkerhedskurser (GWO BST) og de tekniske kurser (GWO BTT). Vi håber at det giver virksomhederne en stor fordel, at de nu kan tage GWO kurserne på ét sted,” fortæller direktør for MARTEC Pia Ankerstjerne.

Standarden - GWO BTT

GWO BTT omfatter grundlæggende oplæring i hydrauliske, mekaniske og elektriske systemer i en vindmølle, og er blevet udviklet for at imødekomme krav om genkendelig Basic Technical Training i vindindustrien. Standarden er blevet udarbejdet i et samarbejde mellem GWO medlemmerne baseret på risiko evalueringer og faktuelle hændelses- og ulykkesstatistikker relateret til installation, service og vedligehold af vindturbine generatorer og vindkraft anlæg.

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk
Uddannelseschef Kenneth Ørum Kirkegaard; tlf.: 2164 2753; e-mail: kki@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk 

Vedhæftede filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy