Få vores nyheder på mail

MARTEC dimittend modtager hæderspris

Nyhed   •   Dec 20, 2017 09:16 CET

Kenneth Lindstrøm Antonsen fik overrakt prisen af Erik Tvedt, medlem af Skibsteknisk Selskabs bestyrelse(tv) og er flankeret af vejleder Niels Ilberg Jacobsen(th) Billede: Skibsteknisk Selskab

Stoltheden er til at tage og føle på, på MARTEC i disse dage. Når én af skolens egne, er med til at vise hvad de kan udføre helt heroppe nordpå, så giver det genlyd på gangene. Med et projekt med den mundrette titel; ”Optimering af TBO på hovedmotor af typen 6L46 på skibet Bro Nordby” excellerede Kenneth i hans afsluttende Bachelor-projekt. 

”Det er et stort skulderklap, ikke mindst til Kenneth, men også til undervisere, skolen og regionen som en helhed. Vi uddanner maskinmestre såvel som ambassadører for hele branchen. Derfor er vi meget stolte, når vi ser vores bachelorer blive hædret for det store arbejde og engagement, de har lagt i deres uddannelse,” fortæller direktør for MARTEC, Pia Ankerstjerne.

Projektet gik i al sin enkelhed ud på, at undersøge hvorvidt det er forsvarligt at forlænge perioderne mellem hovedmotoren inspiceres. Tankskibe må ikke lave service på hovedmotoren under lastning og lodsning. Det betyder, at skibet skal tages ud af drift, når motoren skal serviceres ved 36.000 timers drift. Ved at forlænge serviceintervallet til 40.000 timer falder serviceintervallet sammen med 5 års docking. Derved undgår rederiet at tage skibe ud af drift, for at servicere hovedmaskineri.

Vejleder på projektet, Niels Ilberg Jacobsen, udtaler om projektet:

”Der ligger et stort underliggende arbejde bag Kenneths projekt, hvor han især har inddraget sin faglige viden indenfor termiske maskiner, management og økonomi. Især med inddragelse af de økonomiske betragtninger i konklusionen af projektet, blev projektet vurderet af både vejleder og censor som et sikkert 12 tal.”

Værktøjerne Kenneth har udviklet er er taget direkte i brug af kunden, hvilket også har været udslagsgivende for hæderen. Prisen blev uddelt ved Skibsteknisk Selskabs årlige julearrangement d. 4. december. Med diplomet fulgte en check på 25.000 kr.

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

MARTEC og Skagen Skipperskole blev den 1. juli 2017 sammenlagt med henblik på at styrke udbuddet af de maritime uddannelser i den nordjyske region og kan nu tilbyde alle de maritime uddannelsesretninger. Også den maritime studentereksamen (HF-Søfart), som tilbydes sammen med Frederikshavns Gymnasium, er styrket, og eleverne tilbydes nu indkvartering på MARTECs skolehjem i trygge og kontrollerede rammer.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk  

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks <a href="http://news.martec.dk/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">privatlivspolitik</a>.