Få vores nyheder på mail

MARTEC byder velkommen til 209 maritime studerende

Nyhed   •   Aug 15, 2017 07:51 CEST

De 209 studerende gør klar til dagens strabadser

”Det Blå Danmarks fortsatte vækst og udvikling er betinget af, at de unge interesserer sig for, og søger ind på, de mange forskellige uddannelser der retter sig mod en Blå karriere – både til lands og til vands. MARTEC har i år oplevet god søgning til de fleste uddannelser, og vores optag ligger på niveau med 2016. Det er sådan set positivt – særligt i lyset af at der på landsplan er en faldende trend i søgningen.” siger MARTEC’s direktør Pia Ankerstjerne og fortsætter ”Det er dog temmelig bekymrende, at de unge ikke søger de maritime uddannelser i så stort omfang som tidligere. Erhvervet efterspørger flere, end vi på uddannelsesinstitutionerne kan tiltrække og uddanne. På sigt vil det medføre, at væksten i erhvervet udebliver, og at arbejdspladserne i værste fald flytter til udlandet. Erhvervet har brug for endnu flere unge på navigatør- og maskinmesteruddannelserne, og det er lidt svært at forstå, at der ikke er flere unge der vælger en ”blå uddannelse,” som jo giver adgang til rigtig mange spændende og særdeles godt lønnede jobs både på land og til søs”.


Fokus på en god start og et godt studiemiljø

Der var fuld tryk på, da de nye studerende fra adgangskursus, HF-Søfart, navigatør-, skibsassistent- og maskinmesteruddannelserne mødtes til årets store studiestartsdag. De mange studerende og elever startede dagen på deres respektive uddannelsers introduktionsforløb – men klokken 12 blev der budt på fælles frokost på MARTEC Kraghomen. Personalet startede i dagens anledning grillen, og langede varme hotdogs over disken til de sultne nye studerende, mens de ladede op til dagens mini-olympiade. De 209 nye studerende blev rystet sammen på tværs af uddannelser og studieretninger og dystede intensivt i at demonstrere samarbejdsevner, fysisk formåen, intellektuel overskud og kreativitet. Energiniveauet var i top, stemningen høj, og solen skinnede fra en blå himmel.

”Det var vigtigt for os at samle alle studieretninger til denne introdag. Vi vil have fuld fokus på et godt socialt studiemiljø i dette semester, og dagens 7 øvelser med blandede hold, gav for første gang, vores studerende muligheden for, at møde elever uden for egen studieretning. Det vil vi gerne bygge videre på i det faglige setup også, således at vi undervisningsmæssigt vil udnytte de muligheder der er i forhold til f.eks. Team Ressource Management” siger Uddannelseschef Kenneth Kirkegaard.

Dagen sluttede med en velfortjent kaffe og kage pause – og grunden var lagt for en god start på et intensivt studieforløb med mange undervisningstimer, projekter og eksaminer. Til studiestartsfesten på fredag bliver vinderne af ”Olympiaden” afsløret.

Fakta 
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

MARTEC og Skagen Skipperskole blev den 1. juli 2017 sammenlagt med henblik på at styrke udbuddet af de maritime uddannelser i den nordjyske region og kan nu tilbyde alle de maritime uddannelsesretninger. Også den maritime studentereksamen (HF-Søfart), som tilbydes sammen med Frederikshavns Gymnasium, er styrket, og eleverne tilbydes nu indkvartering på MARTECs skolehjem i trygge og kontrollerede rammer.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk 

Vedhæftede filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks <a href="http://news.martec.dk/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">privatlivspolitik</a>.