Få vores nyheder på mail

Maritime studerende i nærkontakt med rederierne på MARTEC

Nyhed   •   Mar 08, 2018 15:17 CET

Det var femte år i træk, at MARTEC inviterede rederierne inden for på skolen, for at præsentere deres uddannelses- og jobmuligheder. Formålet var, at vejlede og guide de unge til en branche, som kan være svær at forstå udefra som studerende. Den direkte kontakt til erhvervet, er samtidig med til at gøre de maritime uddannelser håndgribelige og vedkommende. Den tætte forbindelse mellem uddannelse og job, er et kendetegn ved de maritime uddannelser, som er afgørende i rekrutteringen af nye studerende.

Program
Dagen startede med, at studerende på Den Grundlæggende Maritime Uddannelse – Skibsassistent, HF-Søfart og det næste hold elever på Skoleskibet DANMARK, som sejler afsted fra Frederikshavn d. 22. marts mod det spanske øhav, fik en introduktion til MARTEC’s andre uddannelser på Hånbækvej i Frederikshavn. Herunder maskinmester og skibsmaskinist, samt navigatøruddannelserne skibsfører, kyst-, sætte- og fiskeskipper som til dagligt finder sted på MARTEC Skagen.

Efter uddannelsesoplæggende startede det officielle program på Kragholmen i Frederikshavn, hvor rederierne var inviteret til at holde oplæg for skolens studerende. Efter en fortjent frokostpause udstillede rederierne i deres respektive lokale. Her fik de studerende mulighed for at komme forbi, og få uddybet deres eventuelle spørgsmål om praktik, job og uddannelsesmuligheder.

Deltagerne på Rederidagen var studerende på MARTECs nye uddannelse Grundlæggende Maritim Uddannelse – Skibsassistent, Skoleskibet DANMARK, HF Søfart, Befaren Skibsassistent, Maskinmesteruddannelsen og Skibsmaskinistuddannelsen.

På dette års Rederidag deltog Esvagt, Mærsk Line, Rohde-Nielsen, DFDS, TORM, Fjordline, Svendborg Bugser, samt uddannelsesinstitutionerne MARTEC SKAGEN, DTU AQUA og Marstal Navigationsskole. Derudover stod Dansk Metal Maritime Afdeling klar med rådgivning.

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

MARTEC og Skagen Skipperskole blev den 1. juli 2017 sammenlagt med henblik på at styrke udbuddet af de maritime uddannelser i den nordjyske region og kan nu tilbyde alle de maritime uddannelsesretninger. Også den maritime studentereksamen (HF-Søfart), som tilbydes sammen med Frederikshavns Gymnasium, er styrket, og eleverne tilbydes nu indkvartering på MARTECs skolehjem i trygge og kontrollerede rammer.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk 
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks <a href="http://news.martec.dk/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">privatlivspolitik</a>.