Få vores nyheder på mail

Bekendtgørelse ændres efter dialog med maskinmesterstuderende på MARTEC

Nyhed   •   Dec 07, 2017 09:16 CET

Da Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind var på besøg på MARTEC i september, udviste han stor interesse for de studerendes behov, og for faciliteterne på MARTEC.

Maskinmesterstuderende har forholdsvis nemt ved at finde en praktikplads på land. De studerende er eftertragtede, og virksomhederne roser de studerende der er i praktik. Det samme gør sig gældende for de studerende der vil prøve kræfter med en praktikplads til vands. Desværre er det lidt sværere at få en sejlende praktikplads, og i den tidligere bekendtgørelse var der regler der medførte at de studerende ikke havde ret til at få SU under praktikforløbet til søs. Det er der nu glædeligvis lavet om på. 

Lydhør politiker 
Efter at have besøgt MARTEC, og drøftet sagen med de studerende viste Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind sig som både lydhør og handlekraftig. Det ledte til, at bekendtgørelsen meget hurtigt blev rettet, og de studerende på MARTEC - og på de øvrige maskinmesterinstitutioner I Danmark - allerede fra 2018 får adgang til SU under sø-praktik. 

”Vi ved vores studerende gør det godt både til lands og til vands. Vi ved også at praktikperioderne er fundamentet for deres kommende erhvervskarriere. Det har derfor været både frustrerende og ærgerligt, at det har været en udfordring at få de studerende i praktik til søs. Det glæder os derfor, at ministeren har taget de udfordringer vores studerende har fortalt om alvorligt, og har løst problemet. Vores studerende er blevet hørt,” siger MARTECs direktør Pia Ankerstjerne. 

Den nye bekendtgørelse træder i kraft d. 1. januar 2018.

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

MARTEC og Skagen Skipperskole blev den 1. juli 2017 sammenlagt med henblik på at styrke udbuddet af de maritime uddannelser i den nordjyske region og kan nu tilbyde alle de maritime uddannelsesretninger. Også den maritime studentereksamen (HF-Søfart), som tilbydes sammen med Frederikshavns Gymnasium, er styrket, og eleverne tilbydes nu indkvartering på MARTECs skolehjem i trygge og kontrollerede rammer. Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk 
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk

Vedhæftede filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks <a href="http://news.martec.dk/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">privatlivspolitik</a>.