Få vores nyheder på mail

55 nye maskinmestre dimitterede fra MARTEC

Nyhed   •   Jan 19, 2018 07:00 CET

Multisalen på MARTEC var fyldt til bristepunktet, da de 55 nye maskinmestre sammen med deres familier, fejrede den store dag.

Det er meget tilfredsstillende at der er brug for vores dimittender, og at de, når de vælger deres første job, har mange valgmuligheder. De kan vælge om de vil arbejde til vands eller på land, nationalt eller internationalt og de kan vælge den branche der appellerer mest til dem. Samtidig får de en god løn,” siger Pia Ankerstjerne, Direktør på MARTEC.

Henrik Overby, Projektleder hos Elektromarine Automation holdt tale for dimittenderne, og fortalte om sine erfaringer efter han dimitterede for nogle år siden. Henrik Overby, der begyndte sin karriere med en udstationering i England og efterfølgende flyttede til Mauritius, har lært en masse, både fagligt, personligt og kulturelt. Henrik Overby gav også et godt råd om, at selv om det kan være svært at vælge sit første job, så er det bare at springe ud i det. Man har som maskinmester så mange kompetencer med sig – at man altid kan sadle om og vælge en ny og anden retning senere i karrieren.

Danske Rederiers direktør Anne Steffensen, appellerede til dimittender om at overveje en sejlende karriere og fremhævede at Det Blå Danmark har brug for deres arbejdskraft nu og i fremtiden.

Præmier
Underdirektør Cecilie Lykkegaard, Danske Maritime, anerkendte og overrakte en præmie til Nicolai Schouenborg Andreasen,, som har gjort sig ekstra positivt bemærket igennem studietiden. 

Derudover overrakte uddannelsesleder Jan Jacobsen en række priser til studerende, som har gjort sig positivt bemærket både fagligt og socialt. Rederiet A. P. Møllers præmie for årgangens højeste gennemsnit gik til Morten Glistrup Smedegaard med et snit på 11,1. Frederikshavn Kommune tildelte den populære og traditionelle kogebog til Dean Rasmussen. Maskinmestrenes Forening uddelte præmier til Tue Melchiorsen, Troels Guld og Niels Anker Priebe Kragh. MARTEC Maskinmesterklub uddelte pengegave til Jesper Stokbæk og en god flaske whisky for aktiv deltagelse i klubbens arbejde.

Martime Network Frederikshavn - pris for bedste projekt på Maskinteknisk afdeling
Projektet udarbejdes i forbindelse med det maskintekniske forløb, som alle med en studentereksamen skal gennemføre, i uddannelsens begyndelse. Prisen på 5.000 kr. blev uddelt af Tom Samson, COO Hytek og medlem af Maritime Network Frederikshavns bestyrelse, og gik velfortjent til Peter Sigsgaard, Nico Grønkjær Bruun, Jesper Jensen, Mathias Vinter Knudsen og Mikkel Roslev.Alle fem er klar til at starte på uddannelsens teoretiske del i januar 2018.

De studerende har løst et kendt problem i landbruget – at høste økologiske grønkål. Ved hjælp af eksisterende gamle landbrugsmaskiner sammensatte de en ny maskine, som kan lette og effektivisere processen med at håndtere det høstede grøntkål skånsomt og effektivt. Gruppens vejleder, underviser Kurt Nordgren Pedersen fortalte, at projektet blev udvalgt på baggrund af forbilledligt håndværksmæssig udførsel og veldokumenteret arbejde.

Her er de nye maskinmestre
Følgende modtog deres bevis fra MARTEC som maskinmester, for at have gennemført professionsbacheloruddannelsen i maritim og maskinteknisk ledelse og drift (Bachelor of Technology Management and Marine Engineering):

Christian Andersen

Jacob Kleinstrup Andersen

Patrick Overgaard Andersen 

Nicolai Schouenborg Andreasen

Mikkel Bundgaard

Christian Christensen

Christoffer Schou Christensen

Jonas Christensen

Martin Christensen

Morten Mejlvang Christensen

James Irving Cruz Recalde

Nicolaj Bødker Dahl

Jesper Dam

Troels Guld

Thomas Harbo

Mikkel Hochland Hermann

Johannes Hermansen

Rasmus Baastrup Hovgaard

Jeppe Vangsgaard Husted

Ronnie Jacobsen

Casper Ørum Jensen

Rene Ladefoged Jensen

Søren Møller Jensen

Jonas Johansen

Simon Sondrup Johansen

Steinn Rud Johnsson

Daniel Bøgh Jørgensen

Jacob Bak Jørgensen

Nicki Faldt Kofod

Niels Anker Priebe Kragh

Hjalte Faurholt Kristensen

Tim Toldbod Kristiansen

Tobias Wrist Krøgh

Casper Wandmose Larsen

Marc Brunsgaard Tang Lydersen

Tue Melchiorsen

Jesper Brandi Birk Nielsen

Peter Ertmann Nielsen

Rasmus Flemming Nielsen

Steffen Hornemann Nielsen

Jonas Nørgaard

Jacob Odgaard

Dan Arder Olsen

Casper Alexander Pedersen

Gunnar Gaardbo Poulsen

Dean Rasmussen

Morten Glistrup Smedegaard

Rune Muff Smedsgård

Kasper Hjort Steenfeldt

Jesper Stokbæk

Nickolai Svendsen

Thor Krogsgaard Svendsen

Daniel Panduro Sørensen

Kim Udsen

Thomas Bernt Østergaard


MARTEC og Skagen Skipperskole blev den 1. juli 2017 sammenlagt med henblik på at styrke udbuddet af de maritime uddannelser i den nordjyske region og kan nu tilbyde alle de maritime uddannelsesretninger. Også den maritime studentereksamen (HF-Søfart), som tilbydes sammen med Frederikshavns Gymnasium, er styrket, og eleverne tilbydes nu indkvartering på MARTECs skolehjem i trygge og kontrollerede rammer.Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner

Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk 

Vedhæftede filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks <a href="http://news.martec.dk/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">privatlivspolitik</a>.