Få vores nyheder på mail

30 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

Nyhed   •   Jun 28, 2018 15:49 CEST

Dimitterende maskinmestre MARTEC anno 2018

Et nyt hold maskinmestre fra MARTEC er på vej ud for at gøre en forskel i det maritime og tekniske erhverv. Torsdag fik 30 nye maskinmestre udleveret deres beviser – og melder sig dermed ind i en af Danmarks mest eftertragtede professioner, bestående af omkring 8000 maskinmestre. En profession med næsten fuld beskæftigelse på grund af uddannelsens store bredde og anvendelighed i forskellige brancher.

Humøret i Multisalen på Hånbækvej stod lige så højt som solen på himmelen, på denne smukke sommerdag sidst i juni måned. De dimitterende maskinmestre havde fundet det pæneste tøj frem, og taget familien under armen til denne traditionsrige festdag på MARTEC. 30 unge mænd er nu klar til et erhvervsliv som i dén grad efterspørger deres evner.

”Vi oplever at vores dimittender er efterspurgte når de skal ud og finde deres første job. Og det af god grund! De har fået en bred teknisk lederuddannelse, som giver dem en lang række af valgmuligheder, uanset om de vælger at arbejde til lands eller til vands, nationalt eller internationalt. Sidst men ikke mindst, er de sikret en god løn og interessante jobs allerede fra dag 1,” siger Pia Ankerstjerne, Direktør på MARTEC.

Direktør for Danske Rederier, Anne Trolle, bakkede denne udtalelse op i hendes tale til dimittenderne: ”I (maskinmestrene red.) spiller en meget stor rolle i Det Blå Danmark. Med jeres viden om f.eks. energioptimering er I med til at holde den maritime branche i Danmark i top og gøre os konkurrencedygtige i hele verden.”

Salgsingeniør og tidligere studerende på MARTEC, Rasmus Andersen fra Green Instruments gav, med et glimt i øjet, dimittenderne det udmærkede råd om ikke at slå sig til tåls: ”Gør det du brænder for, arbejd for det, sats på det. Muligheden tilbyder sig, for dem der vil det. Det hårde arbejde fra studiet fortsætter nu – bare med en bedre løn.”

Præmier
Uddannelsesleder Jan Jacobsen overrakte en række priser til studerende, som har gjort sig positivt bemærket både fagligt og socialt. Rederiet A. P. Møllers præmie for årgangens højeste gennemsnit gik til René Hansen med et gennemsnit på 10,5. Frederikshavn Kommune tildelte den populære og traditionelle kogebog til Ricco Mose Andersen. Maskinmestrenes Forening uddelte præmier til Christian Justesen og Martin Edvard Thomsen Mattesen, for i særlig grad at have medvirket til et konstruktivt studiemiljø, der skaber resultater for alle på holdet. MARTEC Maskinmesterklub uddelte pengegave til Thomas Jensen, for hans væremåde som en god, fornuftig og vellidt studerende.

Martime Network Frederikshavn - pris for bedste projekt på Maskinteknisk afdeling
Projektet udarbejdes i forbindelse med det maskintekniske forløb, som alle med en studentereksamen skal gennemføre, i uddannelsens begyndelse. Prisen på 5.000 kr. blev uddelt af Tom Samson, COO Hytek og medlem af Maritime Network Frederikshavns bestyrelse, og gik velfortjent til Peter Anker Christensen, Nicklas Guldhammer Thomsen, Daniel Dannerelv, Frederik Hedegaard Nielsen, Jacob Thostrup Hansen og Kristoffer Sand Sørensen. Alle seks er klar til at starte på uddannelsens teoretiske del i august 2018.

Gruppen har udviklet en Biopresse, som ved hjælp af et snittehjul findeler f.eks. grene og haveaffald, som glider videre gennem et hydraulisk system, for at ende som en biobrik. Projektet var velovervejet, og blev valgt på baggrund af et håndværksmæssigt veludført arbejde. Gruppen bevægede sig langt ud over, det man kunne forvente, af de studerendes håndværksmæssige kunnen, efter kun 2 semestre på maskinmesteruddannelsen.

Her er de nye maskinmestre
Følgende modtog deres bevis fra MARTEC som maskinmester, for at have gennemført professions-bacheloruddannelsen i maritim og maskinteknisk ledelse og drift (Bachelor of Technology Management and Marine Engineering):

Christoffer Bagger Andersen

Kenneth Baade Andersen

Ricco Mose Andersen

Ricki Borup

Kristian Engelke Christiansen

Asger Boa Frost

Casper Hansen

René Hansen

Steen Dessau Arp Hansen

Daniel Albert Jensen

Jeppe Nyholm Jensen

Ole Kristoffer Galberg Jensen

Thomas Jensen

Christian Justesen

Anders Klausen

Kevin Lemm

Mikkel Guldbjerg Madsen

Martin Edvard Thomsen Mattesen

Nikolaj Peter Mortensen

Benjamin Boysen Møller

Jonas Joachim Nielsen

Nicolai Overhaven

Mikkel Buus Paustian

Jonas Kvist Petersen

Eik Wraae Rønfeldt

Rasmus Sivesgaard

Kasper Fabricius Stobberup

Frederik Anton Rosenbeck Svendsen

Brian Thomsen

Tim Thisted Thøgersen

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

MARTEC og Skagen Skipperskole blev den 1. juli 2017 sammenlagt med henblik på at styrke udbuddet af de maritime uddannelser i den nordjyske region og kan nu tilbyde alle de maritime uddannelsesretninger. Også den maritime studentereksamen (HF-Søfart), som tilbydes sammen med Frederikshavns Gymnasium, er styrket, og eleverne tilbydes nu indkvartering på MARTECs skolehjem i trygge og kontrollerede rammer.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner

Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk 

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks <a href="http://news.martec.dk/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">privatlivspolitik</a>.